Een Job aan de Job Queue toevoegen
Om een nieuwe job aan de queue toe te voegen, gebruik je de SUBMIT procedure in de DBMS_JOB package. Je specificeert de volgende parameters met de SUBMIT procedure:

Parameter Omschrijving
JOB
een output parameter, dit is de identifier die wordt toegekend aan de job die je hebt gemaakt. Je moet dit job nummer gebruiken wanneer je de job wil wijzigen of verwijderen.

WHAT
Dit is de PL/SQL code die je uitgevoerd wil hebben.

NEXT_DATE
Dit is de volgende datum dat de job uitgevoerd zal worden. De default waarde is SYSDATE.

INTERVAL
Dit is de date functie die de volgende uitvoer datum van de job zal berekenen. De default waarde is NULL. INTERVAL moet naar een toekomstige punt in tijd wijzen of NULL zijn.

NO_PARSE
Dit is een vlaggetje. Als NO_PARSE wordt gezet op FALSE (de default), zal Oracle de procedure die aan de job hangt gelijk parsen. Als NO_PARSE op TRUE wordt gezet, zal Oracle de procedure die aan de job hangt pas de eerste keer dat de job uitegeverd wordt, parsen.Als je bijvoorbeeld een job wilt submitten voordat je de tabellen die an de job hangen, hebt gemaakt, set dan NO_PARSE op TRUE.

Laten we als voorbeeld een job aan de queue toevoegen.
De job roept de procedure DBMS_DDL.ANALYZE_OBJECTaan om optimizer statistieken te genereren voor de tabel DQUON.ACCOUNTS. De statistieken zijn gebaseerd op een 50% sample van het aantal rijen van de tabel ACCOUNTS table. De job loopt iedere 24 uur:

VARIABLE jobno number;
BEGIN
DBMS_JOB.SUBMIT(:jobno,
'dbms_ddl.analyze_object(''TABLE'',
''DQUON'', ''ACCOUNTS'',
''ESTIMATE'', NULL, 50);',
SYSDATE, 'SYSDATE + 1');
COMMIT;
END;
/
Statement processed.
PRINT jobno
JOBNO
----------
14144

 

 

Advertentie

>

Poll

Voorkeur
 

Wie is er aanwezig

We hebben 257 gasten online