Recovery Manager (RMAN) Verbeteringen In Oracle9i - Betrouwbaarheid

Met de komst van Oracle 9 kwamen er een groot aantal verbeteringen met betrekking tot RMAN (Recovery Manager). Hieronder betrouwbaarheid

 

Archive log failover stelt RMAN in staat om de voordelen van meerdere archive log bestemmingen te gebruiken zodat er bij de ontdekking van een corrupte log van een andere lokatie gelezen kan worden.

De DELETE ALL INPUT optie kan gebruikt worden samen met het BACKUP ARCHIVELOG commando om archived logs die succesvol zijn geback-upt, van meerdere locaties te verwijderen.

RMAN voert automatisch een logswitch uit aan het eind van iedere backup of copy operatie. Deze log wordt gearchiveedr om de kans op een succevolle recovery te vergroten.

Als er meerdere kopieen van backup pieces gemaatk zijn op verschillende lokaties, dan kan RMAN gebruik maken van backup piece failover tijdens  restore operaties. Als een backup piece invalid of corrupt is, kan er gebruik worden gemaakt van een alternatieve kopie. Er wordt alleen een foutmelding gegeven als er geen geldige kopie gevomnen kan worden.

Block Media Recovery (BMR) maakt hetmogelijk om gespecificeerde blocks te recoveren zonder de hele datafile te beinvloeden. Dit resulteerd in een verkorte "mean time to recovery (MTTR" en hogere beschikbaarheid omdat alleen de geraakte blocks offline zijn tijdens de operatie. BMR kan alleen uitgevoerd worden met gebruik van het RMAN BLOCKRECOVER commando.

Corrupte blocks kunnen gevonden worden met via :

  • Foutmeldingen
  • De alert log
  • Trace files
  • ANALYZE [TABLE | INDEX] commando's
  • De dbverify utility
  • De V$BACKUP_CORRUPTION & V$COPY_CORRUPTION views laten corrupte blocks in de backup zien niet in de database zelf.
  • De nieuwe view V$DATABASE_BLOCK_CORRUPTION laat corrupte blocks in de database zien die ontdekt worden tijdens de backup operatie.

 

Blocks die recoverd zijn blijven op corrupt totdat de volgende backup wordt gemaakt.
Als ze eenmaal bekend zijn, kunnen corrupte blokken individueel recovered worden.  detected, corrupt blocks can be recovered individually. Ook kan de CORRUPTION LIST optie gebruikt worden om alle blocks te recoveren die in de V$DATABASE_BLOCK_CORRUPTION view staan. Dezez lijst kan gelimiteerd worden met de UNTIL optie:

 

BLOCKRECOVER DATAFILE 3 BLOCK 121;
BLOCKRECOVER CORRUPTION LIST RESTORE UNTIL TIME 'SYSDATE - 7';zie ook

Configuratie Parameters die naar behoefte zijn aan te passen
Backup en Restore verbeteringen
Algemene verbeteringen

 

Advertentie

>

Poll

Voorkeur
 

Wie is er aanwezig

We hebben 263 gasten online