temporary_tables
Temporary Tables (Tijdelijke tabellen) Oracle 8i introduceert een nieuw concept global temporary tables genaamd.

 

SYNTAX

create global temporary table dbasupport ( c1 number, c2 number);

Deze syntaxis creëert een tabel wiens definities voor een ieder zichtbaar zal zijn. De data echter is alleen zichtbaar voor degene die de tabel heeft gecreëerd. Voor ontwikkelaars kan dit erg handig zijn om bijvoorbeeld sessie of transactie gerelateerde gegevens op te slaan die bij het eindigen van de transactie of sessie weer verwijderd kan worden.

Bovenstaand commando creëert een tabel genaamd dbasupport. Als data geinsert word in de tabel blijft deze alleen voor de sessie of transactie level zichtbaar, afhankelijk hoe de ‘on commit’ parameter is gespecificeerd. On commit kan als ‘delete rows’ of als 'preserved rows'. Delete Rows lijkt de default.

Create global temporary table dbasupport ( c1 number, c2 number ) on commit delete rows; 

In de bovenstaande tabel, zal op het moment dat de user de transactie eindigt middels een commit,de data getruncate worden.

Create global temporary table dbasupport ( c1 number, c2 number ) on commit preserve rows;

Bovenstaande tabel resulteert in de creatie van een table die de rijen zal bewaren zelfs als de transactie is gecommit. Als een user een rij insert en een commit doet, zal deze in tabel blijven staan totdat de sessie eindigt.

Voorwaarden

Temporary tables kunnen geen nested tables of varray types bevatten. Ook kunnen ze niet gepartitioneerd, index organized of clustered zijn. Ook kunnen ze niet gebruikt worden voor parallel DML of parallel queries of distributed transactions.

 

Advertentie

>

Poll

Voorkeur
 

Wie is er aanwezig

We hebben 83 gasten online